Ateliere antrenament mental copii 12-13 ani

Atelier de dezvoltare personală adolescenți 12 ani +

În fiecare zi de vineri, ora 10:30 – 11:30, te invităm să îți încurajezi copilul cu vârsta de 12-13 ani să progreseze în călătoria de dezvoltare personală! Atelierele „Deschide-ți mintea” prin Metoda #Feuerstein destinate copiilor de 12-13 ani susțin dezvoltarea cognitivă a preadolescenților în această perioadă în care încep să gândească în termeni mai abstracți și mai critic. Acum, când jonglează prin logică, raționamente, ipoteze și concluzii, când curiozitatea lor este tot mai prezentă, iar emoțional sunt foarte vulnerabili, copiii au nevoie de instrumente cu care să își consolideze dezvoltarea.

Atelierele destinate copiilor de 12-13 ani se desfășoară în grupuri mici și au loc săptămânal, în fiecare zi de vineri, de la 10:30 – 11:30. Pentru o dezvoltare mentală armonioasă cu cele mai bune rezultate, recomandăm participarea la 12 ședințe.

Preț: 120 lei/un atelier pe săptămână

Locație: Centrul de Formare și Psihologie Otilia Todor, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 56 (în curte, corpul din spate, intrarea din dreapta, etajul 1), Brașov.

Întrebări și detalii, la telefon +40 770 320 613.

Vezi detalii despre atelierele pentru copii, preadolescenți și adolescenți pe care le organizăm la Centrul Otilia Todor, în pagina din site dedicată atelierelor.

Dezvoltăm inteligența, structurăm gândirea, modelăm comportamente dezirabile și creștem randamentul școlar.

Activitățile din cadrul atelierelor au ca scop dezvoltarea capacității de a analiza probleme noi și de a găsi soluțiile potrivite, de a identifica tiparele și relațiile care stau la baza unei soluții folosind raționamente logice. Cu alte cuvinte, abordăm cunoașterea de sine, relațiile cu ceilalți, încrederea în sine, comunicare și socializare și abilități de școlarizare. Primele rezultate în urma participării la ateliere se vor vedea în rezultate școlare ale copiilor.

Folosim instrumente stiințifice pentru structurarea gândirii care îi vor ajuta pe copii la orice vârstă și cel mai important, modelăm comportamentul. Îi ajutăm să dezvolte comportamente dezirabile, le dezvoltăm capacitatea de a se autoregla, de a-și impune propriul ritm, și de a-și crea și respecta propriile reguli.

Autocontrolul înseamnă, în primul rând, reducerea impulsivității si capacitatea de gestionare a emoțiilor. Cu ajutorul acestor abilități, crește capacitatea de a face raționamente bazate pe principii logice, empirice, și pragmatice, astfel încât copilul să poată lua decizii dezirabile, să anticipeze rezultatele deciziilor proprii, ajungând la creșterea motivației interioare, capacității de planificare și perseverențăToate abilitățile necesare succesului școlar și personal.

Ce abilități vor dezvolta copiii:

• Structurarea gândirii (atenția, memoria, funcții executive, capacitatea de planificare a timpului)
• Tehnici de autocontrol și modularea emoțiilor
• Dezvoltarea capacității de exprimare a opiniilor proprii
• Strategii adecvate pentru luarea de decizii
• Asumarea responsabilităților
• Identificarea sentimentului de identitate de sine – Creșterea încrederii de sine
• Reglarea emoțională – controlul furiei
• Reducerea anxietății sociale/ de performanță
• Creșterea sentimentului de competență – stimularea motivației interioare
• Modelarea comportamentelor adecvate din punct de vedere social
• Abilități de comunicare – tehnici de debate și argumentarea punctului de vedere
• Abilități sociale – tehnici de relaționare

Program

Tipuri de ședințe: ședințe de grup

1-2 ședințe/ săptămână cu durata de 50 minute

Pentru o dezvoltare cu cele mai bune rezultate, recomandăm participarea constantă la 1-2 ședințe pe săptămână, timp de minim 6 luni.

120 lei/un atelier pe săptămână

220 lei/două ateliere pe săptămână

➡️ Înscrieri aici

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

mai 31 2024

Time

10:30 am - 11:30 pm

Cost

120 RON

Location

Sediu Centrul de Formare și Psihologie Otilia Todor
Str. Nicolae Bălcescu, nr. 56, Brașov

Organizer

Centrul de formare și psihologie Otilia Todor
Centrul de formare și psihologie Otilia Todor
Phone
0766434866
Email
office@otiliatodor.ro

Speakers

Shopping Basket