Ateliere FEUERSTEIN
program suport de antrenament cognitiv și emoțional

pentru copii peste 5 ani, adolescenți și adulți

Metoda Feuerstein pentru copii
Metoda Feuerstein – un instrument validat științific, cu rezultate demonstrate

Cu toții ne dorim pentru copiii nostri să ajungă ”oameni mari”- poate doctori, profesori, avocați ori artiști. Indiferent care ne este intenția, un lucru este sigur: pentru a reuși este nevoie să învețe și să își însușească anumite abilități. Metoda Feuerstein, este un instrument psihologic și educațional, dedicat atât copiilor, cât și adulților. În cadrul atelierelor Feuerstein organizate pe grupe de vârstă se folosesc instrumentele Feuerstein sunt structurate pe grade de dificultate și se pot folosi de la vârsta de 5 ani,  până la 100 de ani. Metoda este  răspândită în peste 40 de țări și a contribuit la educarea și reechilibrarea psiho-emoțională a milioane de copii și adulți, având aplicabilitate dovedită științific. Pentru o dezvoltare cu cele mai bune rezultate, recomandăm participarea constantă la 1-2 ședințe pe săptămână, timp de minim 6 luni. 

Atelierele se desfășoară în cadrul Centrului de formare și psihologie Otilia Todor, acreditat din ca Centru Internațional Feuerstein în România, situat în Brașov, strada N. Bălcescu, nr. 56.

La cerere, putem organiza ateliere pe grupe de vârstă în cadrul instituțiilor de învățământ de stat sau private, pentru grupe de minim 15 copii, cum ar fi grupele formate în grădinițe cu program prelungit, afterschool-uri, școli private cu program prelungit. Pentru solicitări specifice, vă rugăm să completați formularul de contact din pagina Contact.

Ce presupune metoda FEUERSTEIN?

La baza metodei de afla NEUROPLASTICITATEA creierului, ideea conform căreia inteligența este flexibilă, nu fixă, iar aceasta se poate modifica pe tot parcursul vieții prin intermediul medierii. Reuven Feuerstein a fost unul dintre promotorii teoriei neuroplasticității (capacitatea sistemului nervos de a se adapta și de a se reorganiza prin modificarea conexiunilor neuronale astfel că inteligența este flexbilă, și nu fixă așa cum se credea înaintea apariției cercetărilor sale.

Instrumentele create de Feuerstein dezvoltă pe de o parte, flexibilitatea cerebrală, neuroplasticitatea creierului, operațiile gândirii, vocabularul și funcțiile executive, atenția si învățarea, iar pe de alta parte contribuie semnificativ la dezvoltarea psiho-emoțională prin formarea de strategii de gestionare a emoțiilor, crearea de reguli de comportament social, formarea unor strategii de reglare emoțională, creștere a încrederii in sine, determinare și reziliență. Contribuie la formarea startegiilor de pentru învățare eficientă și rezolvare de probleme din viața cotidiană.

Metoda Feuerstein, denumirea mai cunoscută publicului larg, reprezintă un program de terapie și intervenție, denumit de către creatorul metodei, prof. dr. Reuven Feuerstein, Feuerstein Instrumental Enrichment (FIE) – adică, în limba română, Programul de îmbogățire instrumentală – FIE. Programul este compus din fișe cu exerciții, care acoperă peste 500 de ore de activități specifice, pe grupe de vârstă și nivel de dezvoltare.

Care sunt beneficiile metodei FEUERSTEIN?

Îmbogățirea potențialului cognitiv al copiilor și adulților

Dezvoltarea strategiilor de învățare

Antrenarea și dezvoltarea memoriei

Dezvoltarea flexibilității cerebrale

Dezvoltarea autonomiei, a independenței și a integrării socio-emoționale

Îmbogățirea performanțelor școlare și profesionale

Motivație intrinsecă în procesul de învățare

Antrenament mental pentru situații competiționale

Detalii și înscrieri ateliere copii și adolescenți:

Ateliere Feuerstein pentru copii 6-8 ani

La vârsta de 6-8 ani, este momentul să îl îndrumi pe cel mic în procesul său de învățare, deoarece, în întâlnirea cu școala, structurarea gândirii și adaptarea devin prioritare. Rezultatele atelierelor noastre „Învață să fii mare” se reflectă în performanțele școlare ale copiilor, atât imediat, cât și pe termen lung. Haideți să le oferim împreună cel mai bun start posibil. Pentru o dezvoltare cu cele mai bune rezultate, recomandăm participarea constantă la 1-2 ședințe pe săptămână, timp de minim 6 luni.  

Ateliere Feuerstein pentru copii 9-11 ani

Atelierele de Dezvoltare cognitivă și antrenament mental „Îndrăznește, tu poți” pentru copii de 9-11 ani cultivă, prin Metoda Feuerstein, toate abilitățile necesare succesului școlar și personal. La această vârstă, când copiii încep să dezvolte capacitatea de gândire abstractă, concomitent cu creșterea interesului lor pentru învățare și explorare, au nevoie de o susținere structurată. Pentru o dezvoltare cu cele mai bune rezultate, recomandăm participarea constantă la 1-2 ședințe pe săptămână, timp de minim 6 luni.  

Ateliere Feuerstein pentru copii +12 ani

Atelierele „Deschide-ți mintea” prin Metoda Feuerstein destinate copiilor de 12-13 ani susțin dezvoltarea cognitivă a preadolescenților în această perioadă în care încep să gândească în termeni mai abstracți și mai critic. Acum, când jonglează prin logică, raționamente, ipoteze și concluzii, când curiozitatea lor este tot mai prezentă, iar emoțional sunt foarte vulnerabili, copiii au nevoie de instrumente cu care să își consolideze dezvoltarea. Pentru o dezvoltare cu cele mai bune rezultate, recomandăm participarea constantă la 1-2 ședințe pe săptămână, timp de minim 6 luni.

 

Ateliere Feuerstein pentru adolescenți de 14 ani

Atelierele „Obține rezultate excelente” – pentru adolescenții de 14 ani care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și-au redeschis porțile pentru a le oferi suport în perioada de pregătire pentru examene.

Primii ani de adolescență sunt, poate, cei mai dificili din această perioadă tumultuoasă. Acum adolescenții de clasa a VIII-a se confruntă pentru prima oară cu stres și cu nevoia de a lua decizii cu impact major pentru toată viața. Pentru o dezvoltare cu cele mai bune rezultate, recomandăm participarea constantă la 1-2 ședințe pe săptămână, timp de minim 6 luni.

Ateliere Feuerstein pentru adolescenți de +15 ani

Adolescența reprezintă perioada marilor schimbări și, mai ales, a marilor frământări. În tot acest timp, adolescenții încearcă să-și dea seama cine sunt, care este locul lor în lume și cum să navigheze relațiile cu cei din jur. De asemenea, se confruntă cu schimbări fizice, emoționale și sociale care pot fi copleșitoare.

Noi vă propunem o serie de 7 ateliere tematice, coordonate de către psihologi clinicieni și psihoterapeuți cu experiență, ce au ca scop autocunoașterea și susținerea unei dezvoltări armonioase a adolescenților. Întâlnirile se vor desfășura timp de 7 săptămâni consecutive în cadrul Centrului de Psihologie Otilia Todor, o dată pe săptămână.

Școala de vară Feuerstein/ tabără urbană la Centrul Otilia Todor

Le propunem copiilor programe de 10 zile și 25-30 de ore de dezvoltare personală, într-un program de vacanță cu jocuri distractive, dezvoltare personală și prieteni noi, organizate pe grupe de vârstă.

  1. 6-9 ani
  2. 10-13 ani
  3. 14-18 ani

Copiii / tinerii au nevoie acum, mai mult ca niciodată, de atenție, ascultare, reconectare, de tehnici de gestionare a situațiilor noi, de autocunoaștere și de creștere. Venim cu brațele deschise, cu experiență și cunoaștere către ei și nevoile lor!

Anunțăm din timp programul Școlii de vară Feuerstein. Urmăriți calendarul nostru de activități de pe site și pagina noastră de Facebook unde anunțăm toate noutățile.

Știi care sunt cei mai buni predictori pentru succesul copilului tău?

Studii științifice demonstrează că cei mai buni predictori pentru succesul copilului sunt două importante abilități: AUTOCONTROLUL ȘI PERSEVERENȚA.

Mediul social de astăzi, inclusiv cel virtual, vine cu o multitudine de tentații care mai degrabă îndepărtează copilul de integrarea acestor abilități decât să i le dezvolte.

Ca părinți, nu vom fi lângă copiii noștri toată viața, nu îi vom putea proteja mereu și nu vom putea lua decizii în locul lor. Va fi însă foarte liniștitor și confortabil să știm că ei dețin acele abilități care să îi ajute să facă față provocărilor vieții, să știm că dețin instrumentele necesare pentru a lua deciziile cele mai potrivite pentru ei.

Studiile arată că oamenii de succes au bine dezvoltate atât IQ (inteligența cognitivă) cât și EQ (inteligența emoțională). Programele oferite de noi vin în intâmpinarea acestei ipoteze, fiind construite specific pentru fiecare grupă de vârstă, astfel încât să dezvolte complex cele două arii ale inteligenței: adaptarea emoțională la contextele sociale și abilitatea de a folosi cunoștințele, experiențele, gândirea logică și capacitatea de a rezolva probleme în situații noi.

Activitățile din cadrul atelierelor au ca scop dezvoltarea capacității de a analiza probleme noi și de a găsi soluțiile potrivite, de a identifica tiparele și relațiile care stau la baza unei soluții folosind raționamente logice.

Folosim instrumente stiințifice pentru structurarea gândirii care îi vor ajuta pe copii la orice vârstă și cel mai important, modelăm comportamentul. Îi ajutăm să dezvolte comportamente dezirabile, le dezvoltăm capacitatea de a se autoregla, de a-și impune propriul ritm, și de a-și crea și respecta propriile reguli.

Autocontrolul înseamnă, în primul rând, reducerea impulsivității si capacitatea de gestionare a emoțiilor. Cu ajutorul acestor abilități, crește capacitatea de a face raționamente bazate pe principii logice, empirice, și pragmatice, astfel încât copilul să poată lua decizii dezirabile, să anticipeze rezultatele deciziilor proprii, ajungând la creșterea motivației interioare, capacității de planificare și perseverență. Toate abilitățile necesare succesului școlar și personal.

Otilia Todor - doctor în psihologie, formator mediatori Feuerstein

Contactați-ne la0766 434 866pentru mai multe detalii și programări

Programează o ședintă

Completează formularul de mai jos, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp.

    Prin completarea și trimiterea formularului sunt de acord cu Politica de confidențialitate a sitelului otiliatodor.ro.