Psihoterapie

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia este un proces psihologic profund care vizează identificarea, explorarea și rezolvarea problemelor emoționale, cognitive și comportamentale de lungă durată. Aceasta poate aborda teme precum traumele, anxietatea, depresia și alte tulburări psihologice, consum de substanțe, tulburări psihotice, implicând un angajament pe termen lung și o explorare mai detaliată a sinelui.

Abordarea psihoterapeutică în cadrul centrului are ca baza paradigma cognitiv comportamentală, îmbinată cu tehnici specifice altor școli de psihoterapie precum paradigma adleriana,psihologia pozitivă, psihodramă, terapia sistemică și schema therapy.

Psihologii noștri pornesc de la prezumția că nu situația în sine determină emoția /comportamentul, ci modul în care acesta este perceput de persoana în cauză. Astfel, tehnicile de intervenție, validate științific, sunt aplicate în procesul terapeutic cu scopul de a modifica convingerile iraționale (situație - gând - emoție), care ne acaparează viața, în credințe raționale.

Atunci când legatura minte suflet- corp (credință - emoție - comportament) este una funcțională, persoana în cauză va putea face alegeri potrivite pentru evoluția sa, ajungând astfel la potențarea stării de wellbeing, și igienă psihologică necesară funcționării optime.

Beneficiari: Psihoterapia este utilizată atât în practica cu adulții, cât și cu copiii sau adolescenții, ședințele fiind adaptate nivelului de dezvoltare specific fiecărei persoane în parte, în grup sau individual.

Care sunt avantajele sesiunilor de consiliere psihologică și psihoterapie?

Consilierea psihologică

Abordare centrată pe soluții, suport emoțional imediat, focalizare pe situații sau conflicte specifice, proces mai scurt

Psihoterapia

Înțelegere profundă a sinelui, posibilitatea de a rezolva probleme de lungă durată, explorare detaliată a cauzelor subiacente ale problemelor, creșterea conștiinței de sine

Contactați-ne la0770 320 613pentru detalii și programări

Programează o ședintă de psihoterapie

Completează formularul de mai jos, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp.

    Prin completarea și trimiterea formularului sunt de acord cu Politica de confidențialitate a sitelului otiliatodor.ro.