Psiholog Anca Buta- Centrul de Formare Otilia Todor

Sunt Anca Buta,
psiholog, psihopedagog, mediator Feuerstein

Am o experiență de peste 12 ani ca profesor de psihopedagogie specială la C.S.E.I. Brașov.

Lucrul cu copii cu Cerințe Educative Speciale m-a ajutat la elaborarea unei metode proprii de predare și educare, folosind o abordare multisenzoriala, ce combină mișcarea, muzica, dezvoltarea abilităților motrice și creativitatea artistică. Toate acestea prin intermediul jocului ca mijloc de dezvoltare și exprimare. Consider că acest tip de abordare include dezvoltarea atenției, a memoriei, a creativității, a empatiei, a creativității, a dezvoltări individuale, a lucrului în echipă  și exprimării libere.

Sunt foarte bucuroasă că la experiența și formarea mea pot aduce plus valoare prin  Metoda Feuerstein.

demo-attachment-729-Shape

Experiența dobândită în învățământul special a contribuit la dobândirea unor abilități de înțelegere profundă și subtilă, a funcționalității gândirii, a etapelor de dezvoltare emoțională a copilului și a importanței interacțiunii sociale în dezvoltarea sănătoasă a  adultului de mâine.

Pregătirea mea atât pedagogică cât și psihologică mi-au oferit posibilitatea conceperii unei abordări pluridisciplinare pentru  stimularea tuturor ariilor de neurodezvoltare ale copilului, în vederea construirii unei personalități sănătoase și echilibrate.

Consider că jocul este principala activitate din viața unui copil, este cel mai eficient mod de învățare, educație și cunoaștere. O activitate prin joc, bine gândită și structurată, pune bazele dezvoltării psiho-emoționale asigurând copilului toate resursele pentru a se dezvolta sănătos și armonios. Jocul, muzica, desenul, mișcarea stimulează sistemele neuronale ale creierului, formând o structură și o bază temeinică pentru învățarea academică care începe odată cu înscrierea copilului la gimnaziu.

Studiile Ancăi

Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității Transilvania din Brașov, licențiată în pedagogie.

Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității Spiru Haret Brașov, licențiată în psihologie.

Master Gestiunea și Dezvoltarea Resursei Umane la Universității Transilvania din Brașov.

Formare profesională

Programul de Îmbogățire Feuerstein Basic 1&2, (5-8 ani), Institutul Feuerstein Israel

Programul de Îmbogățire Feuerstein Standard 1&2, (copii peste 9 ani și adulți), Institutul Feuerstein Israel

Curs Lucrător prin arte combinate, avizat de Ministerul Educației Naționale, cu competențe în susținerea și organizarea activităților de stimulare și dezvoltare prin artă vizuală, muzică, teatru, joc și mișcare.

Curs Pedagog de recuperare, avizat de Ministerul Educației Naționale

Dacă

......copilul tău este preșcolar și vrei să descoperi potențialul său ascuns, să îl pregătești pentru momentul intrării la școală,

..... copilul tău este școlar mic și are nevoie de suport în dezvoltarea emoțională sau recuperarea unor decalaje în învățare,  pentru o mai bună adaptare la mediul școlar,

...... copilul tău este școlar mare și are nevoie de antrenament cognitiv pentru însușirea unor strategii de învățare și gândire, în vederea examenelor,

îl aștept cu bucurie la atelierele Feuerstein din cadrul Centrului de Psihologie Otilia Todor!