Roxana Alexandru mediator Feuerstein

Sunt Roxana Alexandru,
profesor psihopedagog, mediator Feuerstein

Coordonez Departamentul de antrenament cognitiv, intervenție și dezvoltare emoțională pentru copii, din cadrul Centrului de Psihologie Otilia Todor și sunt profesor de psihopedagogie specială în cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă din Brașov.

În cei peste 10 ani de activitate în domeniul psihopedagogiei, am acumulat o importantă experiență în lucrul cu sute de copii atât neurotipici cât și cu deficiențe.

demo-attachment-729-Shape

Experiența din cadrul învățământului special și implicarea mea în educarea și susținerea copiilor privind recuperarea tulburărilor de neurodezvoltare, m-a detereminat să studiez continu, pentru a cunoaște copilul sub toate aspectele lui. Pregătirea mea ca pedagog m-a ajutat să integrez în intervenția mea, aspectele didactice și educaționale, iar pregătirea de psiholog m-a ajutat să înțeleg și să pot evalua eficient, nivelul de dezvoltare și funcționalitea cognitivă, emoțională și socială a copilului.

Lucrul cu dizabilitatea, a fost extrem de valoros, m-a ajutat să îmi formez abilitatea de elaborare a planurilor de intervenție individuale, personalizate în funcție de nevoile fiecărui copil. Un plan de intervenție bine structurat, adaptat particularităților copilului, va eficientiza recuperarea eventualelor decalaje și va asigura acestuia atingerea potențialul maxim de dezvoltare.

Sunt pasionată să lucrez cu copiii și mă simt binecuvântată să am oportunitatea de a-mi pune amprenta asupra educației și dezvoltării lor.

Formarea profesională a Roxanei

Facultatea de Psihologie și Științele Educație, Universitatea Transilvania Brașov, Licențiată în Pedagogie 

Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Spiru Haret, Brașov, Licențiată Psihologie 

Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Transilvania Brașov, Master Resurse Umane în Educație, Formare și Management.  

Formare continuă

 Programul de Îmbogățire Feuerstein Basic 1&2, (5-8 ani), Institutul Feuerstein Israel  

 Programul de Îmbogățire Feuerstein Standard 1&2&3, (copii peste 9 ani și adulți), Institutul Feuerstein Israel 

 Curs de formare ca Lucrator prin arte combinate, avizat de Ministerul Educației Naționale, cu competențe în susținerea și organizarea activităților de stimulare și dezvoltare prin artă vizuală, muzică, teatru, joc și mișcare.  

Dacă

......copilul tău este preșcolar și vrei să descoperi potențialul său ascuns, să îl pregătești pentru momentul intrării la școală,

..... copilul tău este școlar mic și are nevoie de suport în dezvoltarea emoțională sau recuperarea unor decalaje în învățare,  pentru o mai bună adaptare la mediul școlar,

...... copilul tău este școlar mare și are nevoie de antrenament cognitiv pentru însușirea unor strategii de învățare și gândire, în vederea examenelor,

îl aștept cu bucurie la atelierele Feuerstein din cadrul Centrului de Psihologie Otilia Todor!

Dragă părinte, te aștept împreună cu copilul la activitățile mele și te asigur că împreună vom susține copilul să reușească, găsind pentru el cele mai eficiente strategii pentru dezvoltare și educație.