Ioana Todor, mediator Feuerstein

“Ai învățat regulile jocului. Acum tot ce trebuie să faci este sa joci mai bine ca oricine altcineva”

Sunt Ioana Todor,
psiholog clinican

Sunt psiholog clinician, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, mediator Feuerstein și evaluator LPAD ( evaluarea potențialului de învățare), pentru copii și adulți și psihoterapeut cognitiv comportamental (în curs de formare).
 
Conduc Centrul de psihologie Otilia Todor, coordonând echipa multidisciplinară de specialiști (psihoterapeuți, psihologi clinicieni, psihopedagogi, pedagogi, terapeuți), având colaborări cu medici specialiști în domeniile neurologie și psihiatrie infantilă, și psihiatrie adulți.
 

Sunt specialist licențiat în utilizarea platformelor de  testare psihologică care vizează:  realizarea profilului de personalitate,  evaluarea inteligenței cognitive, emoționale și sociale, testarea aptitudinilor cognitive, identificarea dezechilibrelor și tulburărilor psihoemoționale și de personalitate, deteriorarea cognitivă, evaluarea nivelului de dezvoltare a copiiilor, evaluare vocațională și a aptitudinilor. 

demo-attachment-729-Shape

Cu ajutorul acestor platforme de testare și evaluare psihologică, pot realiza screening și rapoarte complexe, specifice fiecărui individ începând cu vârsta de 7 ani. Aceste instrumente ne ajută ca intervenția și procesul terapeutic să fie unul structurat, eficient și țintit pe problemă, oferindu-ne posibilitatea monitorizării rezultatelor. 

Îmi doresc, ca împreună cu echipa în care mă aflu, să pot aduce un plus valoare și să schimb percepția persoanelor reticente să apeleze la specialiștii din domeniul psihologiei.

Pasiunea mea și zona de interes în care activez este reprezentată de modul de gândire difsuncțional (zona psihopatologică), și de gestionarea  emoțiilor copleșitoare care ne stăpânesc în viața de zi cu zi și care ne influențează deciziile într-un mod negativ. Psihoterapia în care cred, pe care o validez și o practic cu satisfacție și rezultate, este terapia cognitiv comportamentală - școală pe care încă o urmez cu mare interes. Sunt Mediator Feuerstein, acreditată de Institutul Feuerstein din Israel, dețin toate formările în Metoda Feuerstein și sunt unul din puținii evaluatori ai potențialului de învățare din România (Bateria de evaluare LPAD).

În ultimii ani am reușit să susțin restabilirea echilibrului psihoemoțional și al stării de bine pentru sute de copii și adulți, atât persoane neurotipice / sau cu potențial înalt de dezvoltare preocupate de dezvoltare personală cât și persoane care se aflau în zonă de interes psihiatric.

Consider că este important să știm că stările emoționale sunt generate de modul în care interpretăm, prin propriile filtre, la diferitele situații de viață. Indiferent de vârsta la care ne aflăm, când emoțiile devin copleșitoare, suntem incapabili să luăm decizii ori pare că ne-am pierdut claritatea, este util, să solicităm suportul și suținerea unui specialist în sănătate mentală. Acesta ne va ghida spre a  folosi toate resursele de care dispunem  pentru a depăși blocajele și a face față cu succes realităților schimbătoare ale vieții.

Studiile Ioanei

Facultatea de Psihologie și Științele Educației Universitatea Babeș Bolyai Cluj, Licențiată în Psihologie

Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Spiru Haret , Masterat în Psihologie clinică și intervenție psihologică

Fromare psihoterapie Cognitiv-Comportamentală – IFTECC (Iasi) – în curs

Formare profesională

Psiholog clinician autonom acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

Psiholog apărare și securitate națională in supervizare acreditat de Colegiul Psihologilor din România

Mediator Feuerstein BASIC ( 1 & 2 ) , acreditată de Institulul Feuerstein Israel

Mediator Feuerstein STANDAD (1&2&3) acreditată de Institulul Feuerstein Israel

Evaluator LPAD ( Evaluarea potențialului de învățare la copii pese 9 ani si adulți ) acreditată de Institulul Feuerstein Israel

Competețe în Schematherapie de cuplu și familie

Specialist licentiat utilizare platforme testări psihologice: STAI-Y, FPI-R, NPQ, M-PACI, MACI, MCMI-III, MMPI-2, MMESE, MASC, CDI, TAT, DENVER, RAVEN, LSI, CAS++, NEPSI, RAVEN.

demo-attachment-729-Shape

Am reușit în ultimii ani să contribui la restabilirea echilibrului psiho-emoțional și cognitiv a sute de persoane, oferind o abordare complexă și specifică fiecărui caz în parte: evaluare psihologică (a personalității, cognitivă, emoțională, complexă, pentru dosar CES), evaluare psihiatrică – la nevoie, plan de intervenție individualizat, psihoterapie cognitiv-comportamentală, consiliere psihologică, antrenament cognitiv, dezvoltare personală sau recuperarea decalajelor în performanța școlară prin metoda Feuerstein, susținere și consiliere parentală, feedback și screening la 3 luni de intervenție prin reevaluarea rezultatelor obținute inițial).