”Omul este singura fiintă capabilă să decidă ce directie va lua viata sa.”

Reuven Feuerstein

”Omul este singura fiintă capabilă să decidă ce directie va lua viata sa.”

Reuven Feuerstein

TESTIMONIALE

Clienții și partenerii noștri au găsit câteva clipe pentru a descrie colaborarea cu noi
https://otiliatodor.ro/wp-content/uploads/2018/01/reuven_feuerstein-e1522056093839.jpg

25 septembrie 2008Scrisoarea primită de la regretatul profesor Feuerstein

„Dragă Dr. Otilia Todor,
Sper că nu ai fost prea surprinsă de scrisoarea pe care ţi-am trimis-o în limba română, rezultat al lipsei de utilizare a limbii pentru mai mult de 65 de ani.
Doresc să-ţi mulțumesc din nou pentru onoarea pe care mi-o faci numindu-mă membru onorific al asociației tale şi pentru alegerea denumirii “Feuerstein - Deschide-ti Mintea”. Sunt în procesul de citire a statutului asociației tale. Remarc cu mare bucurie faptul că obiectivele asociației tale sunt formulate în concordanță cu cele ale noastre.
Te rog să transmiți cele mai bune gânduri membrilor din Comitetul Director al asociației.
Fie ca activitatea ta/voastră să fie o sursă de binecuvântări pentru toţi cei cărora le va fi oferită metoda Feuerstein şi pentru toţi cei care o vor oferi mai departe. Voi face tot ce pot pentru a ajuta ca demersul tău să fie un succes..."
https://otiliatodor.ro/wp-content/uploads/2018/03/61413561-e1522681278417.jpg

Prof. dr.Florian Colceag

Sistemele de educație specializate pe vârste, abilități specifice vărstei și dezvoltare emoțională și intelectuală fac parte din programele educative ce sunt sub denumirea generică „gifted education” Astfel de programe extraordinare sunt programul Shichida destinat varstelor copilăriei mici cu performanțe maximale pentru etapa 0-5 ani, Programul Soroban destinat copiilor kinestezici cu vârste intre 5 și 12 ani în care copii sunt învățați să facă calcul mental cu viteză și precizie, programul „vedere intuitivă” destinat copiilor senzitivi. Menționez că aceste programe sunt deja în România si că acoperă nevoile educative ale multor categorii de copii greu adaptabile la sistemul clasic de învățământ.

Programul Feuerstein și programele menționate și sunt rezerva strategică deja testată ce permit depășirea crizei educaționale, împreună cu alte programe deja existente.
https://otiliatodor.ro/wp-content/uploads/2018/04/niculia.jpg

Niculina Gheorghita Psiholog Clinician Principal

Otilia Todor și minunile create de ea – așa aș putea începe aceste câteva rânduri despre Centrul de dezvoltare personală Otilia Todor.

Sunt onorată să pot scrie câteva rânduri despre ce valoare găsim în tot ceea ce creează Otilia.
Copii au nevoie să știe cum să învețe și cum să depășească obstacolele pentru a fi învingători în tot ce își propun. Iar Otilia prin toate formările sale, prin lucrul conștient cu mintea sa și cu interiorul său, poate transmite multă căldură, empatie, curaj, optimism și înțelegere tuturor copiilor și celor care caută o abordare diferită în evoluția și creșterea mentală și emoțională. Acest centru este un spațiu dedicat dezvoltării geniului din fiecare, iar metoda Feurstein este un instrument necesar în aceste vremuri când avem nevoie să ne dezvoltăm atenția, starea de prezență și comuniune.

Știu că acest centru pe care l-a înființat după zeci de ani de practică și voluntariat în domeniul educației și psihologiei, va fi un spațiu plin de securitate emoțională și mentală, un spațiu unde echilibrul între minte și inimă va triumfa iar creșterea și dezvoltarea fiecăruia va fi vizibilă semnificativ.

Recomand cu drag toate activitățile susținute de Otilia Todor și echipa sa. Așa să fie!
https://otiliatodor.ro/wp-content/uploads/2018/04/eugen-avram-2.jpg

Prof.univ.dr. Eugen AvramDirector Departament Psihologie, Universitatea din Bucuresti, psiholog clinician principal, Sp. Bagdasar-Arseni

Am participat la cursul FIE STANDARD I, organizat de dna Otilia Todor in colaborare cu Institutul Feuerstein din Israel in anul 2017.

M-a bucurat sa constat ca echipa de traineri are experienta practica de lunga durata si un inalt nivel de expertiza.Cursul a avut prezentari teoretice fundamentate stiintific, expuneri de caz analizate in detaliu si tehnici de lucru cu precizari minutioase.
Formarea in Metoda Feuerstein este o oportunitate pentru psihologi.

Recomand serviciile de training si de terapie/ interventie pe care dna Otilia Todor si echipa supervizata de dansa le ofera.”
https://otiliatodor.ro/wp-content/uploads/2018/03/testimonial-e1522682275452.jpg

Eira Graham & Nistor BeciaThinking Connections Counselling & Psychotherapy Services (TCCPS), Wales, United Kingdom

We are hugely grateful to you for what you have done Otilia and we can’t thank you enough for all your support in launching the ‘Thinking Connections’ project in the United Kingdom. You provided guidance throughout our first months in business and we benefited from your expertise and consultancy in the field of application and training of the Feuerstein Method in the excellent way that you do without which we would be at a complete loss.

We look forward to continuing our association with you in the future.
https://otiliatodor.ro/wp-content/uploads/2020/09/image.png

Luminița MureșanPsiholog Clinician, Mediator Feuerstein

Sunt psiholog clinician de peste 10 ani, lucrez cu copii si adulti deopotriva, iar mediator Feuerstein am devenit in 2018. Am parcurs toate formările în Metoda Feuerstein și sunt evaluator LPAD (Bateria de Evaluare Dinamică a Potențialului de Învățare). Atunci cand parcurgi aceste programe, care sunt despre imbogatire instrumentala, primul pas pe care il faci este sa lucrezi cu tine. La fel am facut si eu, doar ca parcurgand aceste programe am avut o mare revelatie pe care imi doresc sa o impartasesc cu toti cei vor citi aceste randuri.

E de stiut ca atunci cand esti psiholog clinician faci evaluarea pe baza testelor psihometrice, iar rezultatele obtinute le raportezi la etaloane iar scorul il interpretezi în raport cu statisticele valabile pentru populația din România, vârsta și gen. Pana aici probabil nimic nou, doar ca acesta Metoda, mi-a oferit un „cadou”, o alternativa la ce stiam pana acum, si anume ca evaluarea se poate face si Dinamic nu numai Static. Am inteles atunci ca aceasta Metoda imi va permite sa fac evaluari fara sa mai fie nevoie ca abilitatile, aptitudinile, trasaturile, nivelul de dezvoltare, etc., ale persoanei evaluate sa le interpretez, urmare a unor scoruri (cifre), si ca voi putea sa fac interpretarea in functie de performantele proprii peroanei evaluate. Cu alte cuvinte aceasta Metoda incearca sa depaseasca limitarile inerente ale testelor psihometrice, prin masurarea potentialului de invatare, compararea cu performanta proprie, prin cautarea indiciilor de modificabilitate cognitiva a persoanei evaluate.
Multumesc divinitatii pentru tot ce am primit de cand te-am intalnit pe tine Otilia Todor, om minunat, profesionist desavarsit, care sustii neconditionat aceasta comunitate cladita din spiritul marelui prof.R.F.
https://otiliatodor.ro/wp-content/uploads/2020/09/Crina-Cihodaru.jpg

Crina CihodaruPsiholog Clinician, Psihopedagog, Mediator Feuerstein

Sunt psiholog clinicin si psihopedagog cu o experienta de 20 de ani în activitatea cu copiii tipici și cu nevoi speciale, dar și cu adulții, în cadrul activităților școlare și extrașcolare. Sunt expert în coordonarea și implementarea proiectelor ce vizează categorii defavorizate. Am organizat conferințe și cursuri, campanii naționale de sensibilizare ce au avut drept scop diseminarea de informații prețioase în domeniul educației, colaborez cu mediul universitar, împărtășind din experiența mea studenților.
Din anul 2017, sunt mediator Feuerstein, acreditat internațional de Institutul Feuerstein din Israel, pe toate modulele Basic - adresate copiilor cu vârsta între 6 și 8 ani - și pe toate modulele Standard - cu aplicabilitate începând cu vârsta de 9 ani; dețin certificare în Evaluarea potențialului de învățare pentru copiii de peste 8 ani.

Deși am folosit o gama foarte variată de materiale atât în activitatea de grup cât și cea individuală, Metoda Feuerstein mi-a adus acel element de noutate și un suport bine structurat care simțeam că îmi lipsește. Pe lângă faptul că împletește în mod armonios stimularea dezvoltarii emoționale cu cea cognitivă , această metodă se adresează copiilor dar și adulților în mod individual dar și în grup.
Cel mai mare beneficiu pe care eu l-am constatat a fost aplicabilitatea materialelor la copiii cu nevoi speciale , înalt funcționali. Am văzut progres la copii cu ADHD, cu autism , cu intelect de limită în plan cogntiv dar și în modul în care își gestionau emoțiile.

Continui să vorbesc părințior despre beneficiile acestei metode în lucrul cu copiii și multumesc Otiliei Todor pentru bucuria de a o fi întălnit și de a-mi fi marcat definitoriu viața profesională prin formările pe care le-am urmat în Metoda Feuerstein.
Mulțumesc cu recunoștință!
https://otiliatodor.ro/wp-content/uploads/2020/11/Rabbi-Dr.-Rafi-Feuerstein.jpg

Rabbi Dr. Rafi FeuersteinPreședintele Institutului Feuerstein din Israel

Sunt foarte recunoscator si in acelasi timp fericit pentru toate eforturile facute de-a lungul anilor cu scopul de a readuce ideile si tehnicile Feuerstein inapoi in Romania, acolo de unde de fapt au plecat, acolo unde a fost nascut si educat tatal meu.
Sunt deosebit de recunoscator pentru toate eforturile de a a aduce in Romania, nu doar calitatea dar si cantitatea tehnicilor si ideilor Feuerstein.
Am incredere si stiu ca profesorii vor fi educati in spiritul Feuerstein, cu competenta si profesionalism.
Este o oportunitate sa ii multumesc si Maricicai Haimovici pentru munca minunata depusa de-a lungul timpului. Acum am sentimentul ca s-a inchis cercul istoric si biologic al tatalui meu, fiind un pas simbolic extraordinar de important.
Sper intr-o colaborare viitoare pe termen lung intre Centrul International de Formare Feuerstein Romania si Institutul Feuerstein din Israel.
https://otiliatodor.ro/wp-content/uploads/2020/11/alex-kozulin.jpg

Alex KozulinProfesor Doctor

Numai datorita acestei implicari active a doamnei Otilia Todor, Romania a devenit tara cu cea mai rapida ascensiune in care conceptul, abordarea si tehnicile Feuerstein s-au dezvoltat.
https://otiliatodor.ro/wp-content/uploads/2020/08/Otilia-todor-logo-site-chenar-320x115.png

Ne găsiți și pe Social Media

https://otiliatodor.ro/wp-content/uploads/2018/03/logo-neg-48-e1520953841795.png

Ne găsiți și pe Social Media

Copyright by OtiliaTodor. Toate drepturile rezervate.

Termeni și condiții

Copyright by OtiliaTodor. Toate drepturile rezervate